Carbidtocht en -trail 28-12-2018

Kerstkilo’s eraf fietsen of lopen tijdens Carbidtocht en -trail in Nijverdal.

Sportievelingen kunnen op vrijdag 28 december deelnemen aan de ZorgSaam Carbidtochten -trail. De Carbidtocht is een ATB-tocht voor mountainbikers, de trail is een nieuw evenement voor hardlopers. Beide evenementen komen tot stand dankzij een mooie samenwerking van de organisatoren.

Wielerclub CC’75 organiseert al jaren tussen Kerst en Oud & Nieuw de Carbidtocht. “Enkele jaren terug werden wij als ZorgSaam benaderd als sponsor. De wielerclub beschikt niet over een eigen clubgebouw, dus nadat wij ons als sponsor verbonden hebben aan de Carbid tocht stellen wij ons pand op 28 december beschikbaar voor het uitgeven van de startnummers ”, vertelt fysiotherapeut Patrick ter Brugge van ZorgSaam.

Hij heeft inmiddels buurman v.v. Hellendoorn en wielerclub CC’75 ook met elkaar samen gebracht. “Want dit jaar kunnen alle deelnemers voor het tweede jaar op rij na afloop van de Carbidtocht in de kantine van v.v. Hellendoorn terecht voor een hapje en een drankje. Heel gastvrij van v.v. Hellendoorn en ook een win-win situatie voor hun clubkas.”

Nu is er dit jaar voor het eerst ook de ZorgSaam Carbid Trail. “Naast mountainbikers kunnen ook hardlopers op 28 december hun kerstkilo’s kwijtraken tijdens een prachtige trailrun in de natuur van Hellendoorn. Kortom, mooie sportieve activiteiten waarbij CC’75, v.v. Hellendoorn en ZorgSaam samenwerken om mensen lekker te laten bewegen”, meent Patrick ter Brugge.

Voor de nieuwe Carbidtrail heeft Bertus van Elburg diverse routes uitgezet. Starttijden zijn 9.30 uur voor de 20 kilometer, 10.00 uur voor de 15 kilometer en 10.30 uur voor de 10 kilometer. Voorinschrijving is mogelijk tot en met vrijdag 21 december 16.00 uur via de website www.zorgsaamloperscompany.nl, na-inschrijving op de dag zelf tot een half uur voor aanvang. De kosten bedragen €7,00 bij voorinschrijving en €8,00 bij na-inschrijving. Het vertrek is bij ZorgSaam Lopers Company aan de Koemaste 2C op Sportpark De Voordam.

De Carbidtocht van CC’75 is door de NTFU betiteld als een van de vijf mooiste tochten van Nederland in 2016. In 2017 werd de paarse route die door dit gebied loopt, bekroond door Dutch MTB Trail. Ook heeft deze tocht het keurmerk ‘extra goed geregeld’ vanuit de NTFU. De tocht verloopt grotendeels over de Hellendoornse berg met daarin veel pittige klimmetjes en technische singeltracks. In het heuvelachtige terrein zijn twee uitdagende routes uitgezet van 30 en 50 kilometer. Deze gaan voor ongeveer 90 procent over onverharde wegen en paden.

De deelnemers van de kortere route kunnen even tot rust komen bij Stal ’t Entmeer van Olympisch ruiter Frank Hosmar. Tijdens de langere route is er nog een extra pauzepunt bij de Tonia’s Hoeve. De start is tussen 9.00 uur en 10.00 uur op Sportpark De Voordam. De kosten bedragen €5,00 voor NTFU-leden, niet-leden betalen €7,00. Voor meer informatie, zie www.toer.cc75.nl.

Na afloop is er gelegenheid om te douchen, kun je ook je fiets schoonspuiten en natuurlijk samen met andere ATB-ers en hardlopers in de kantine onder het genot van een drankje de ervaringen met elkaar delen.

Reacties

 1. Heren,
  Wij vinden het prima als er een toertocht bij de door ons aangelegde paden (tussen de klinkenbeltweg en de tunnelweg), eigenlijk bestemd voor downhill training met drops en sprongen, langs komt, zelfs als dat omhoog gaat ;). Ook al betekend dit veel slijtage van de paden.
  Waar we minder blij mee zijn is dat er een drop gesloopt is om een ruimer pad te maken voor de fietsers naar boven. Er zit nu weer een paar uur herstelwerk aan te komen voordat dat deel weer net zo mooi loopt als vooraf.
  Dus graag respect voor de bouwers van paden en niets vernielen, behalve met de wielen, daar doe je niets aan.

  Met vriendelijke groet,
  Ivar

  • Maarten Pigge zegt

   Hoi Ivar,

   Vervelend om te lezen dat er beschadigingen zijn aan deze paden.
   Graag komen we met jou in contact om een en ander te bespreken.

   Je mag jouw gegevens mailen naar ons secretariaat zodat wij contact met jou kunnen opnemen. Het mailadres is: secretaris.ftc@cc75.nl

   Met vriendelijke groet,
   namens de organisatie
   Maarten Pigge

 2. webmaster zegt

  Rob
  Vrijdag, 28 december 2018 12:33:20

  Hallo,
  Ik heb tijdens de Carbid tocht een Polar fietscomputer gevonden, deze is bij mij af te halen.
  Mob 0650260984.
  Rob

Laat wat van je horen

*