Hemink-Teunis Combitocht 230918

HELLENDOORN – Fiets Toer Club CC’75 uit Nijverdal organiseert op zondag  23 september 2018 voor de tweede keer de Hemink – Teunis Combitocht. Deze nieuwe combitocht bestaat uit zowel routes voor de atb-er als voor de  racefietser.

Voor de atb-ers en veldrijders zijn er 2 routes;  en wel 35 en 50 km.  Afhankelijk van de gekozen afstand leidt de HTC-tocht de  atb-er door het mooie natuurgebied van het Reggedal, het Wierdense Veld en gedeeltelijk over de atb route van Wierden. Om van het ene naar het andere landschap te komen zullen er  onderweg wel een aantal asfaltverbindingsstukken gefietst moeten worden.

Onderweg zijn twee verzorgingsposten ingericht waarbij gezorgd wordt voor de inwendige mens.  Zowel bij de start als op de verzorgingspost is technische ondersteuning aanwezig. WR Bikes uit Haarle en Baan Tweewielers uit Nijverdal helpen bij eventuele technische mankementen.

De beide routes op de weg ( 80 en 125 km) worden afgelegd met het GPS-systeem. De routes gaan door de prachtige omgeving van Nijverdal en Hellendoorn, met daarin natuurlijk een aantal mooie klimmetjes.  Ook is er de mogelijkheid om in groepsverband te fietsen ( onder leiding van een toerleider) voor diegene die niet beschikken over een GPS-toestel. Deze groep vertrekt om 09.00 uur. Ook hier is er onderweg een verzorgingspost, waarbij gezorgd wordt voor de inwendige mens.

Men kan starten tussen 09.00 uur en 10.00 uur bij de kantine van de Nijverdalse Korfbal Club – NKC’51 aan de Sportlaan 1 in Nijverdal. Hier zijn kleed- en doucheruimtes aanwezig en tevens kan men hier na afloop de atb schoonspuiten.

De kosten bedragen voor NFTU leden € 5.-, en voor niet leden € 7- . Kinderen tot 12 jaar nemen  gratis deel.

Natuurlijk geldt ook voor deze tocht het motto: Gebruik je kop, helm op!

Voor meer inlichtingen bezoekt u onze website www.cc75.nl of kunt u bellen met Wilbert Lodewijckx,  mobiel 06-41155339