Hemink Hellendoornse Bergrit. 24/09/16

Hemink-groepHELLENDOORN – Fiets Toer Club CC’75 uit Nijverdal organiseert op zaterdag 24 september de Hemink Hellendoornse Bergrit voor mountainbikers en veldrijders. Deze tocht is sinds een aantal jaren door de NTFU gewaardeerd met 3 sterren; de hoogst mogelijke score!

Dit jaar zijn er  2 routes; 35 en 65 km. Afhankelijk van de gekozen afstand leidt de Hemink Hellendoornse Bergrit de ATB-er door het mooie natuurgebied van het Reggedal , de Hellendoornse Berg en het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Om van het ene naar het andere landschap te komen zullen er  onderweg wel een aantal asfaltverbindingsstukken gefietst moeten worden. Maar natuurlijk  gaan de routes ook over de officiele MTB-routes van Hellendoorn/ Nijverdal, die voor een groot gedeelte geheel vernieuwd zijn.  Nieuwe single-tracks zijn aangelegd met behoorlijke hoogteverschillen en pittige beklimmingen.

Deze tocht wordt mede mogelijk gemaakt doordat Landschap Overijssel en Staats Bos Beheer hun medewerking hebben verleend om door deze prachtige gebieden van Salland te fietsen, die anders voor de mountainbikers en veldrijders  verboden zijn.

Onderweg zijn twee verzorgingsposten ingericht waarbij gezorgd wordt voor de inwendige mens.  Zowel bij de start als op de verzorgingsposten is technische ondersteuning aanwezig. WR Bikes uit Haarle en Baan Tweewielers uit Nijverdal helpen bij eventuele technische mankementen.

Men kan starten tussen 9.00 uur en 10.00 uur bij de kantine van de Nijverdalse Korfbal Club – NKC’51 aan de Sportlaan 1 in Nijverdal. Hier zijn kleed- en doucheruimtes aanwezig en tevens kan men hier na afloop de mountainbike schoonspuiten.

De kosten bedragen voor NFTU leden € 5.-, en voor niet leden € 7- . Kinderen tot 12 jaar nemen  gratis deel.

Natuurlijk geldt ook voor deze tocht het motto: Gebruik je kop, helm op!

Voor meer inlichtingen bezoekt u onze website www.cc75.nl of kunt u bellen met Johan Maris, mobiel 06-13854415