Goede doelen

PERSBERICHT: Spinning Marathon voor het goede doel bij Bodyfit Wierden

5 uur lang fietsen tegen hersenletsel 

Sportcentrum Bodyfit Wierden organiseert op zaterdag 7 april, van 12:00 tot 17:00 uur, een Spinning Marathon voor het goede doel! Alle opbrengsten van de Spinning Marathon gaan naar de Edwin van der Sar Foundation, ter ondersteuning van diverse projecten voor mensen met hersenletsel. Tijdens het vijf uur durende evenement zijn 15 spinning bikes te huur voor € 15 euro per uur of € 7,50 per half uur. Gedurende de dag is er plek voor 100 deelnemers, die zullen fietsen onder het genot van opzwepende muziek en lekkere versnaperingen. Uiteraard is het ook mogelijk om als supporter langs te komen en om een eventuele losse donatie te doen voor het goede doel. Opgeven als fietser kan op www.bodyfitwierden.nl/spinningmarathon of bij de balie van het sportcentrum.

Erkend NAH-preventiecentrum

Bodyfit Wierden is een erkend preventiecentrum voor niet-aangeboren-hersenletsel en maakt onderdeel uit van het project ‘Meet me @ the Gym’. Dit project is opgestart in samenwerking met de Edwin van de Sar Foundation, Hersenstichting Nederland, Vereniging Sportgeneeskunde en Fit!Vak (brancheorganisatie fitness). Bij een NAH-preventiecentrum is het mogelijk om onder deskundige begeleiding en met veel persoonlijke aandacht te trainen in rustige ruimtes. Voor mensen met hersenletsel is het noodzakelijk om te blijven bewegen. Dit verkleint de kans op een terugval, verbetert de hersenfuncties en zorgt voor nieuwe, positieve energie.

Edwin van der Sar Foundation

De Edwin van der Sar Foundation ondersteund diverse projecten rondom de revalidatie, participatie en preventie van hersenletsel. De organisatie treedt als stimulerende en verbindende factor op tussen patiënten, revalidatiecentra, ziekenhuizen, woon-zorglocaties en verzekeraars. Door effectief samen te werk kan de zorg voor de patiënten verbeterd worden en door veel in te zetten op beweging herstellen de hersenfuncties beter. Ook het sociale contact tijdens het sporten is hierbij erg belangrijk.

Informatie:

Wat: Spinning Marathon voor hersenletsel

Waar: Bodyfit, Nijverheidsstraat 7, Wierden

Wanneer: zaterdag 7 april

Hoe laat: 12:00 uur tot 17:00

Waarom: geld ophalen voor Edwin van der Sar Foundation

Meer informatie & opgeven: www.bodyfitwierden.nl/spinningmarathon

Contact: info@bodyfitwierden.nl / Tel. 0546-571690