MTB route Hellendoorn-Nijverdal wint grote prijs.

De MTB route Hellendoorn-Nijverdal is dé grote winnaar geworden van de eerste editie van de Dutch MTB Trail (DMT) Awards. Deze awards werden vrijdag 30 juni in Nijverdal uitgereikt op de mooie locatie van Buitengewoon Lekker op de Sallandse Heuvelrug. De uitreiking van de prijzen is in samenwerking met  Cube Bikes Nederland, Kaercher en Natuurmonumenten tot stand gekomen. De publieksprijs is niet zomaar een prijs: Van de ruim 6.000 mountainbikers stemden er bijna 1.000 op deze route, waarmee ‘De Gouden Schop’ haar première in Nijverdal beleeft.

Winnaar de Gouden Schop 2017
De grote winnaar van de ‘Gouden Schop’ is MTB route Hellendoorn-Nijverdal geworden. Hiermee heeft de Nederlandse MTB community hun lof uitgesproken voor het harde werken, de inzet van de vrijwilligers en routebouwers en de totstandkoming van de bekroonde MTB Route Hellendoorn, gelegen aan de Sallandse Heuvelrug.

De aanleg van een MTB Trail
De totstandkoming en het onderhoud van een MTB route is altijd een flinke prestatie. Hoewel MTB routes in Nederland in toenemende mate worden bezocht is er over het algemeen weinig aandacht voor het proces en de inzet die hier achter schuil gaat.

De aanleg en het onderhoud van een route vereisen een dialoog en nauwe samenwerking met de gemeente, provincie en landeigenaren, waaronder Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, provinciale landschappen en particulieren. Daarbij vergt het veel doorzettingsvermogen en gedrevenheid van de routebouwers en gepassioneerde vrijwilligers om het geheel tot een goed einde te brengen.

Dit proces duurt vaak jaren en het is niet eenvoudig om een goede balans te vinden tussen enerzijds het rijplezier (denk aan afwisselende omgeving en flowy singletracks) en anderzijds het respecteren van de omgeving waarbij kwetsbare gebieden worden ontzien.
Prijzen & categorieen MTB Trail Awards.

Winnaar De Gouden Schop – Hellendoorn (Overijssel)
De Gouden Schop wordt toegekend aan de route met de meeste stemmen van ons publiek op grond van onderhoud en rijervaring.

Uitslag verkiezing
1. Hellendoorn (993 stemmen)
2. Schoorl (669 stemmen)
3. Amerongen (590 stemmen)
4. Rijssen (490 stemmen)
5. Dorst (423 stemmen)

Jury oordeel: Met bijna 1000 stemmen is Hellendoorn de absolute publieksfavoriet. Wij willen graag alle betrokkenen bedanken voor hun steun en inzet bij het realiseren en onderhouden van deze prachtige MTB trail en hopen dat MTBers nog vele jaren kunnen genieten van hetgeen zij hebben aangelegd.

 

Laat wat van je horen

*