MTB4kids

Speciaal voor de jeugd organiseert FTC CC’75 mountainbike jeugd trainingen.

Ben jij tussen de 7 en 14 jaar ?

Geef je dan op!!!

Opgeven kan door onderstaand opgave formulier in te vullen. Door het invullen van het formulier geef je je op voor een proefperiode van 4 weken (*) De proefperiode is geheel gratis. Na deze proefperiode beslis je of je wilt blijven trainen bij ons. Zo ja, dan word je lid van FTC CC’75. De kosten hiervoor bedragen €52,79 / jaar. Als je vader of moeder al lid is, betaal je slechts € 44,15 / jaar. De trainingen geschieden op eigen risico.

De trainingen worden in de zomertijd (van 31 maart tot 26 oktober 2019) gegeven. Op dinsdagavond 2 april starten we met de eerste training van 18.30 uur tot 19.30 uur.

De trainingen starten bij de parkeerplaats aan de Willem de Cercqstraat. Er wordt in principe getraind in het Doktersbos en het bosrand gedeelte langs de voetbalvelden (uitdagend terrein i.v.m. de hoogteverschillen).

Op de trainingen staat het plezier in het biken voorop, het moet vooral leuk zijn.

Uiteraard wordt er op de trainingen ook aandacht besteed aan de techniek, denk hierbij aan bochten, afdalen, klimmen etc. Maar wordt er ook ’gewoon’’ gezamenlijk gefietst op uitdagende routes in het Doktersbos en de andere mooie bossen rondom Nijverdal.

Spelregels: 

Safety first!!!

Veiligheid gaat boven alles tijdens de trainingen. Daarom zijn er een paar spelregels die gelden voor alle kids

  • Een goede fietshelm is verplicht, net als een in technisch goede staat verkerende mountainbike.

Speciaal voor kids zonder eigen mountainbike hebben wij afspraken gemaakt met   Hier kun je (voor de 4 lessen in de proefperiode) tegen een gereduceerd tarief een mountainbike huren(**) Bij FTC CC’75 kun je eventueel voor deze proefperiode een helm lenen. 

  • Zorg voor goed passende sportkleding, afgestemd op de weersomstandigheden. Specifieke fietskleding als zeembroeken etc. is absoluut geen must, maar mag uiteraard wel.

Zaken als capuchons, loshangende accessoires etc. die een gevaarlijke situatie kunnen veroorzaken in het bos zijn niet toegestaan.

Door FTC CC’75 worden goed passende luchtige hesjes voor alle kids beschikbaar gesteld. Deze hesjes, in herkenbare kleuren, moeten worden gedragen over de eigen kleding. 

  • Luister altijd naar je trainers en begeleiders om onnodige gevaarlijke situaties te voorkomen.

FTC CC’75 zorgt voor voldoende trainers en begeleiders, zodat alle kids voldoende aandacht krijgen en kunnen trainen op eigen niveau.

 Voor extra informatie kun je mailen naar: mtb4kids.ftc@cc75.nl

Stel hier je vraag en/of laat je contactgegevens achter en we nemen z.s.m. contact met je op. 

(*) Om voldoende begeleiding te kunnen garanderen kan het bij te veel animo gebeuren dat er kids eerst op een wachtlijst komen.

(**) beperkt aantal fietsen beschikbaar, hiervoor geldt; wie het eerst komt, het eerst maalt.

Aanmeldingsformulier MTB4kids

Laat wat van je horen

*