„Tecklenburger Höhen”

Bij uitzondering deze vermelding omdat het onze partner gemeente betreft!

NIEUWE NAAM, NIEUWE ROUTES!

DE-Version

lieve wielrenner,
Wij hebben de afgelopen tijd veel ideeën opgedaan en die in de nieuwe tour geïntegreerd.Belangrijk voor ons was dat ook de kortere afstanden hun sportieve karakter bleven behouden. Omdat de hoogtemeters meer dan verdubbeld zijn hebben we besloten de tour een nieuwe naam te geven:
„Tecklenburger Höhen“
De start is traditioneel bij Hof Bögel-Windmeyer. Vanaf hier gaat het dan, maar meer maar minder heuvelachtig, door het Tecklenburger Land. Onze tourorganisator Jörg Mahnke heeft zijn uiterste best gedaan om de mooiste beklimmingen en afdalingen in de fietstocht op te nemen.
De “familieronde” gaat over 42 km door het vlakkere gedeelte van deze rondrit. Alhoewel, één berg moet toch ook bedwongen worden om de finish te kunnen halen. Je hebt dan echter ook 343 meter hoogteverschil bereikt en 1 waardepunt genoteerd gekregen.
Bij de eerste afsplitsing rijd je op de “Hobbyrunde”. Deze is 73 km lang met een hoogteverschil van 782 meter hoogteverschil.Dit moet voor getrainde wielrenners geen probleem zijn en wordt met 2 waardepunten beloond.
Nog een afsplitsing verder maakt het mogelijk de “Sportlerrunde” te volgen. De totale afstand van het parcours is 110 km met 1313 meter hoogteverschil. Beloond wordt deze “tortuur” met een trots gevoel en 3 waardepunten.
Mag het nog iets meer zijn? Hier dan de tip voor degenen die nooit genoeg kunnen krijgen.
Volg bij de 3e splitsing de “Profirunde”, dan komt de afstand op 152 km met 1844 meter hoogteverschil.De beloning bestaat erin dat je je heel trots kunt voelen, 4 waardepunten krijgt en bewonderende blikken van de andere deelnemers.
Op alle gasten staat bij de finish een rijkelijk voorzien gebaksbuffet met koffie of diverse gekoelde drankjes te wachten.Natuurlijk wordt ook een flinke braadworst van de barbecue aangeboden.

Hiermee nodigen we nu al alle fietsliefhebbers uit om op 16 september naar Ibbenbüren te komen.

 

Reacties

  1. Inschrijven bij de start? Wat zijn de inschrijfkosten?

Laat wat van je horen

*